Betonreparatie

Wat is betonrot?

Betonrot ontstaat door scheurtjes in het betonwerk. Als daar vocht in komt wat doordringt tot aan het betonijzer, kan dat gaan roesten. Roest zet uit en zo kan het beton ernstig beschadigen en afbrokkelen.

Betonrot herkennen

U herkent betonrot aan roestplekken bij een muur of balkon. Dit zien we ook vaak bij lateien en ornamenten.  Afbrokkelend beton of scheuren in een balkon kunnen erg gevaarlijk zijn.  In lateien kan dit verzwakkingen in de constructie veroorzaken. Wordt dit niet goed gerepareerd, dan kan de boel zelfs instorten. Daarom is het belangrijk betonrot te behandelen.
Het is belangrijk hier iets aan te doen om verdere schade te voorkomen.

We maken graag een vrijblijvende offerte voor u over hoe we dit probleem gaan aanpakken en herstellen.

Heeft u last van betonrot? Draaisma Betontechniek voert de betonrenovatie voor u uit. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Werkwijze

De rotte plekken pakken we aan tot het gezonde beton. Om het roestige betonijzer schoon te maken we gebruik van een naaldenbikhamer en behandelen we het met een roestwerend middel. Betonijzer dat te veel is aangetast vervangen we. Als al het beschadigde beton is verwijderd, maken we het schoon zodat een goede hechting ontstaat voor de nieuwe betonreparatiemortel.

Grote betonreparaties

Bij grote betonreparaties kan bekisting nodig zijn. Die verwijderen we als het beton droog is, waarna de reparatie wordt afgewerkt.

Voor betonreparaties gebruiken we alleen hoogwaardige producten.

Na de reparatie

Om te voorkomen dat vocht en CO2 het beton weer binnen kunnen dringen, is het verstandig om na de reparatie een coating aan te brengen. Zeker bij oudere betonconstructies waar het betonijzer dicht aan de oppervlakte zit raden we dit aan. De coating sluit het oppervlak af waardoor het beton jaren langer mee gaat. Bovendien zorgt het ook voor een netjes afgewerkt resultaat

We hebben coatings in verschillende kleuren.

 

Onze Referenties

Bekijk hieronder onze referenties:


Amsterdam

Wij hebben voor een opdrachtgever verschillende betonreparaties gedaan. We hebben eerst de betonschade tot het gezonde beton weggehakt en roest verwijdert met een naalden bikhamer. Na het weghalen van de schade hebben wij een primer aangebracht op het betonijzer en handmatig gerepareerd  zodat de schilder het kon gaan schilderen om het resultaat zo goed en mooi mogelijk af te kunnen leveren.

Zie de foto van en voor de betonreparatie.

Leeuwarden

Wij troffen in Leeuwarden een balkon aan daar was al jaren niets aan gedaan.

De coating bladerde er af en er zaten veel losse delen beton, het was nodig om het betonherstel uit te voeren.

We hebben dit balkon door handmatige betonreparatie gerepareerd en later voorzien van een antislip coating zodat het weer jaren mee kan

Zie de foto van en voor de balkonreparatie.

Voor de foto met de antislip coating kijk op de pagina kunststofvloeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Draaisma Betontechniek?

Bel ons op: +31 (0)58 212 35 01