Betonreparatie

Wat is betonrot?

Betonrot ontstaat door scheurtjes in het betonwerk. Als daar vocht in komt wat doordringt tot aan het betonijzer, kan dat gaan roesten. Roest zet uit en zo kan het beton ernstig beschadigen en afbrokkelen.

Betonrot herkennen

U herkent betonrot aan roestplekken bij een muur of balkon. Dit zien we ook vaak bij lateien en ornamenten.  Afbrokkelend beton of scheuren in een balkon kunnen erg gevaarlijk zijn.  In lateien kan dit verzwakkingen in de constructie veroorzaken. Wordt dit niet goed gerepareerd, dan kan de boel zelfs instorten. Daarom is het belangrijk betonrot te behandelen.
Het is belangrijk hier iets aan te doen om verdere schade te voorkomen.

We maken graag een vrijblijvende offerte voor u over hoe we dit probleem gaan aanpakken en herstellen.

Heeft u last van betonrot? Draaisma Betontechniek voert de betonreparatie voor u uit. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Werkwijze

De rotte plekken pakken we aan tot het gezonde beton. Om het roestige betonijzer schoon te maken we gebruik van een naaldenbikhamer en behandelen we het met een roestwerend middel. Betonijzer dat te veel is aangetast vervangen we. Als al het beschadigde beton is verwijderd, maken we het schoon zodat een goede hechting ontstaat voor de nieuwe betonreparatiemortel.

Grote betonreparaties

Bij grote betonreparaties kan bekisting nodig zijn. Die verwijderen we als het beton droog is, waarna de reparatie wordt afgewerkt.
Voor betonreparaties gebruiken we alleen hoogwaardige producten.

Na de reparatie

Om te voorkomen dat vocht en CO2 het beton weer binnen kunnen dringen, is het verstandig om na de reparatie een coating aan te brengen. Zeker bij oudere betonconstructies waar het betonijzer dicht aan de oppervlakte zit raden we dit aan. De coating sluit het oppervlak af waardoor het beton jaren langer mee gaat. Bovendien zorgt het ook voor een netjes afgewerkt resultaat

We hebben coatings in verschillende kleuren.

 

Onze Referenties

Bekijk hieronder onze referenties:


Betonrot en Balustrades Groningen

Een VvE (verenging van eigenaren) uit Groningen had problemen met betonrot en de hekwerken op de balkons. De ophanging van de hekwerken waren op sommige ophangpunten totaal doorgeroest. We hebben advies gegeven de balkons niet meer te betreden.
We hebben voor de VvE de balustrades verwijderd en vervangen, door een op maat gemaakte roestvrij stalen hekwerken te plaatsen, met melkwit veiligheidsglas. Deze hebben we ook hoger gemaakt zo dat deze voldoen aan de wettelijke hoogte. De oude balustrade was veel te laag dus kans op val gevaar.
Daarna hebben we de betonschades gerepareerd door middel van het aangetaste beton weg te hakken tot het gezonde beton. Het betonijzer met een speciale machine het roest van de aangetaste wapening verwijderd.
We hebben het betonijzer met een primer behandeld en toen gerepareerd met een betonreparatie mortel.
Na het uitharden hebben we het betonwerk afgewerkt met een beschermende speciale dampdoorlatende verf systeem.
Op de balkons hebben we de beschadigingen gerepareerd, geschuurd en voorzien van nieuwe antislip coating.
Het beton van het appartementencomplex is weer goed beschermd, de VvE was blij met het mooie eindresultaat.

Betonrot Leeuwarden


Een spoed opdracht van een VvE (verenging van eigenaren) uit Leeuwarden die hadden een probleem met betonrot, er was spontaan een stuk beton uit de luifel naar beneden gevallen.
Dit is heel gevaarlijk wand er lopen regelmatig mensen onder door, toen heeft de VvE stappen ondernomen, en ons ingeschakeld om dit probleem zo snel en zo veilig mogelijk op te lossen.
We hebben met spoed een hoogwerker in gezet, en toen zijn begonnen met het inspecteren naar betonrot, we kwamen al snel tot de conclusie dat het stuk wat naar beneden was gevallen een oude betonreparatie was. We hebben de gehele gevel nagekeken en de betonschades die we tegen kwamen gerepareerd door middel van het aangetaste beton weg te hakken tot het gezonde beton. Het betonijzer met een speciale machine het roest van de aangetaste wapening verwijderd. We hebben het betonijzer met een primer behandeld en toen gerepareerd met een betonreparatie mortel. In het voorjaar zou de VvE de zichtbare reparaties laten schilderen.

 

Betonreparaties Amsterdam


Wij hebben voor een opdrachtgever verschillende betonreparaties gedaan. We hebben eerst de betonschade tot het gezonde beton weggehakt en roest verwijdert met een naalden bikhamer. Na het weghalen van de schade hebben wij een primer aangebracht op het betonijzer en handmatig gerepareerd  zodat de schilder het kon gaan schilderen om het resultaat zo goed en mooi mogelijk af te kunnen leveren.
Zie de foto van en voor de betonreparatie.

Leeuwarden


Wij troffen in Leeuwarden een balkon aan daar was al jaren niets aan gedaan.
De coating bladerde er af en er zaten veel losse delen beton, het was nodig om het betonherstel uit te voeren.
We hebben dit balkon door handmatige betonreparatie gerepareerd en later voorzien van een antislip coating zodat het weer jaren mee kan
Zie de foto van en voor de balkonreparatie.
Voor de foto met de antislip coating kijk op de pagina kunststofvloeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Draaisma Betontechniek?

Bel ons op: +31 (0)58 212 35 01