Optrekkend vocht

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is een vervelend verschijnsel waarbij vocht door de binnenmuren omhoog stijgt. Vaak gaat dit gepaard met een muffe lucht en vieze plekken op de muur. Te veel vocht is niet goed voor de gezondheid en kan tot klachten leiden.

Hoe ontstaan vochtige muren?

Vochtige muren kunnen ontstaan door het gevolg van een capillaire werking van vocht wat omhoog komt.  Bijvoorbeeld doordat er constant water in de kruipruimte staat door een hoge grondwaterstand of een lekkende leiding of afvoer.

Signalen van optrekkend vocht:

• vochtkringen of zwarte oppervlakteschimmel boven de plint
• afbladderende muurverf of behang dat loslaat
• plint die is aangetast door houtrot en afbrokkelt in kleine stukjes

Vraag vrijblijvend een offerte op.

Bij injecteren draait het om veel inzicht en nauwkeurigheid. Het is belangrijk dat dit wordt gedaan door een of meerdere specialisten. Omdat wij  hier veel ervaring mee hebben, kunnen wij u de garantie geven op een goed resultaat.

Het probleem opsporen

Om optrekkend vocht aan te pakken moet van te voren goed onderzocht worden wat de daadwerkelijke vochtbron is. Daarna gaan we op zoek naar een passende oplossing voor uw probleem.

De oplossing

Door de muur te injecteren met een verkiezelingsvloeistof leggen we een vochtwerende barrière aan.   Boven deze  waterkerende grens wordt het vervolgens weer droog.

Voor het injecteren gebruiken we hoogwaardig gecertificeerde producten.

Werkwijze

We boren gaten in de muur waar een injectiepen in wordt vastgezet. Met een elektrische membraanpomp wordt de verkiezelingsvloeistof in de muur geïnjecteerd.  De boorgaten smeren we dicht met mortel.

Eventueel aangetast stucwerk moet u eerst laten verwijderen. Voordat u nieuw stucwerk kunt laten aanbrengen, moet de wand eerst goed drogen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Draaisma Betontechniek?

Bel ons op: +31 (0)58 212 35 01