Optrekkend vocht

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is een vervelend verschijnsel waarbij vocht door de binnenmuren omhoog stijgt. Vaak gaat dit gepaard met een muffe lucht en vieze plekken op de muur. Te veel vocht is niet goed voor de gezondheid en kan tot klachten leiden.

Hoe ontstaan vochtige muren

Vochtige muren kunnen ontstaan door het gevolg van een capillaire werking van vocht wat omhoog komt.  Bijvoorbeeld doordat er constant water in de kruipruimte staat door een hoge grondwaterstand of een lekkende leiding of afvoer.

Signalen van optrekkend vocht

• vochtkringen of zwarte oppervlakteschimmel boven de plint
• afbladderende muurverf of behang dat loslaat
• plint die is aangetast door houtrot en afbrokkelt in kleine stukjes

  We maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Bij injecteren draait het om veel inzicht en nauwkeurigheid. Het is belangrijk dat dit wordt gedaan door een of meerdere specialisten. Omdat wij  hier veel ervaring mee hebben, kunnen wij u de garantie geven op een goed resultaat.

Optrekkend vocht opsporen

Om optrekkend vocht aan te pakken moet van te voren goed onderzocht worden wat de daadwerkelijke vochtbron is. Daarna gaan we op zoek naar een passende oplossing voor uw probleem.

De oplossing

Door de muur te injecteren met een verkiezelingsvloeistof leggen we een vochtwerende barrière aan. Boven deze  waterkerende grens wordt het vervolgens weer droog.

Voor het injecteren gebruiken we hoogwaardig gecertificeerde producten.

Werkwijze

We boren gaten in de muur waar een injectiepen in wordt vastgezet. Met een elektrische membraanpomp wordt de verkiezelingsvloeistof in de muur geïnjecteerd.  De boorgaten smeren we dicht met mortel.

Eventueel aangetast stucwerk moet u eerst laten verwijderen. Voordat u nieuw stucwerk kunt laten aanbrengen, moet de wand eerst goed drogen.

Onze Referenties

Bekijk hieronder onze referenties:


Optrekkend vocht Goutum (provincie Friesland)

De bewoner in Goutum heeft een probleem met optrekkend vocht. De klachten die zij heeft omschreven zijn het stukwerk wat vergeeld en los laat en het verf wat plaatselijk van de plinten afbladert. De plinten zijn aangetast (verrot) door vocht uit de muur.
Deze klachten duiden op een vochtprobleem uit de fundering zoals de bewoner omschreef.
Wij zijn daar naar toe gaan om te kijken wat we aan het probleem kunnen doen en advies te geven hoe we het probleem kunnen oplossen voor de bewoner.
Door de aangetaste plinten en het aangetaste stukwerk te verwijderen kunnen we gaten om de tien centimeter boren. We pompen met een speciale injectiepomp verkiezelingsvloeistof in de muur.
Als we dat  gedaan hebben is er een horizontale barrière aangebracht, waardoor er geen vocht meer kan optrekken uit de fundering zodat de muren droog blijven. Het probleem is opgelost en de muur moet drogen voordat er nieuw stukwerk kan worden aangebracht.
De klant is blij dat de muffe lucht weg is door het behandelen van het vochtprobleem

Benieuwd naar de mogelijkheden van Draaisma Betontechniek?

Bel ons op: +31 (0)58 212 35 01