Optrekkend vocht

Ook optrekkend vocht injecteren wordt door Draaisma Betontechniek uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan optrekkend vocht bij poreus beton, metselwerk en vele soorten natuursteen. Wij dichten af door te injecteren met een elektrische injectie pomp.

Voor optrekkend vocht gebruiken we hoogwaardige gecertificeerde producten, zoals u mag verwachten van Draaisma Betontechniek.

Wat is optrekkendvocht?
Optrekkend vocht is een verschijnsel waar vocht door de binnenmuren omhoog stijgt. Als de muren een vochtig zijn kan het een lange tijd duren voordat ze weer droog zijn. Als er een constante aanvoer van vocht is zullen de muren nooit helemaal drogen.

Bij injecteren draait het om veel inzicht en nauwkeurigheid. Het is belangrijk dat dit wordt gedaan door een of meerdere specialisten. Omdat wij van Draaisma Betontechniek hier veel ervaring mee hebben, kunnen wij u de garantie geven op een goed resultaat.

Draaisma betontechniek uw specialist

U kunt optrekkend vocht herkennen aan de vochtkringen of de zwarte oppervlakteschimmel boven de plint. Daarnaast kan het zijn dat de muurverf afbladdert of dat het behang loslaat. Het kan ook zijn dat de plint als is aangetast door houtrot en dat deze af brokkelt in kleine stukjes.  

Vochtige muren kunnen ontstaan door het gevolg van een capillaire werking van vocht wat omhoogkomt. Hier moet goed onderzocht worden wat de daadwerkelijke vochtbron is. Het kan komen doordat er constant water in de kruipruimte staat als gevolg van een hoge grondwaterstand of een lekkage van een leiding of een afvoer. 

De oplossing begint bij het vinden van de oorzaak van de vochtbron. Op het moment dat het probleem is opgespoord gaan wij opzoek naar een passende oplossing voor dit probleem. Wij kunnen een vochtwerende barrière aanleggen doormiddel van het injecteren met een verkiezelingsvloeistof. Deze vloeistof creëert een waterkerende grens in de muur waardoor het boven de grens weer droog wordt. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Draaisma Betontechniek?

Bel ons op: +31 (0)58 212 35 01