Kelderafdichting

Kelder lekkage komt veel  voor. Het probleem zit vaak bij de aansluiting van twee verschillende bouwdelen. Lekkages ontstaan bijvoorbeeld bij een muur- of vloeraansluiting.

Mogelijke oorzaken:

• Grondwaterstand die stijgt en vervolgens weer zakt
• Bronbemaling
• Hevige regenval
• Bouwwerkzaamheden in de buurt waarbij geheid wordt
• Zwaar bouwverkeer
• Aardbeving
• Grondverzakkingen waardoor doorvoeren verschuiven

Vraag hier een offerte op.

 

Heeft u last van een lekke kelder, doorslaand vocht of drukkend grondwater. Draaisma Betontechniek is specialist op het gebied van kelderafdichting en we zorgen voor een passende oplossing. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Lekkage in de kelder maken we meestal aan de binnenzijde waterdicht

Dit passen we vaak toe als het niet (meer) mogelijk is om het vanaf de buitenkant van het gebouw af te dichten. We injecteren de scheuren dan vanaf de binnenkant. Als een gemetseld kelder wand is, dan moet eerst moet het oude stucwerk verwijderd worden voordat er nieuwe kelderafdicting matrialen worden aangebracht. Lekke doorvoeren maken we op een speciale manier waterdicht. Nadat we de lekkage verholpen hebben, brengen we kelderafdichting aan.

Waterdicht maken van kelderlekkage aan de buitenzijde

Er zijn verschillende manieren om  de ondergrondse constructie tegen indringend grondwater te beschermen. De meest effectieve en duurzaamste manieren van afdichten zijn:
• het aanbrengen van hoogwaardige afdichtingsmaterialen op de kelderwand.  Bijvoorbeeld door  bitumineuze afdichtingspastas met een spaan aan te brengen.
• hoogwaardige cementeuze dichtingsmortel aanbrengen. We doen dat met een blokkwast.

Onze Referenties

Bekijk hieronder onze referenties:


Groningen

Een aardbeving veroorzaakte schade aan de betonconstructie van een kelder. Draaisma betontechniek heeft dit snel hersteld en gekozen voor een duurzame oplossing met een flexibele kelderafdiching.

Door eerst de ondergrond goed schoon te maken kon Draaisma Betontechniek de lekke kelder rondom injecteren. Vervolgens is de kelder stofarm geschuurd met diamantschuurmachine en daarna is een kim gemaakt met Kiwitz MRT 421. Hierna is de lekke kelder afgedicht met weber.tec Superflex D2 om vervolgens het net er in drukken. Op de tweede dag is er een tweede kelderafdichtings laag aangebracht waardoor een oplossing is gerealiseerd die weer jaren mee kan.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Draaisma Betontechniek?

Bel ons op: +31 (0)58 212 35 01