Kelderafdichting

Voor kelderafdichting hanteert Draaisma betontechniek verschillende technieken om lekkage in ondergrondse bouwelementen, kelders, souterrains tegen het indringen van vocht te beschermen.

Lekke kelder aan de binnenzijde waterdicht maken
Heeft u last van wateroverlast in de kelder? In bestaande gebouwen is het vaak niet (meer) mogelijk om dit vanuit de buitenzijden van het gebouw af te dichten. Aan de binnenzijde kan dit gelukkig nog wel. Dit noemen we ook wel correctieve afdichting. Wat belangrijk is om ter plekke een zorgvuldige opname te maken. Door een juiste inspectie te doen kunnen we een aantal dingen vaststellen dit gaat dan om de soort, de dikte en de bijzonderheden van de bestaande keldermuren.

Doorslaand vocht en drukkend grondwater
Een veelvoorkomend probleem is doorslaand vocht in de kelder. Dit manifesteert zich meestal bij de aansluiting van twee verschillende bouwdelen (bijvoorbeeld bij de wand-vloeraansluiting), doorvoeren en/of verzwakte bouwdelen. Vocht zoekt de weg van de minste weerstand en zodra het zijn weg door de constructie heeft gevonden zal er structurele kelder lekkage zijn. Een wisselende grondwaterstand en zakwater na hevige regenbuien versterken vochtoverlast. Om dit te verhelpen en te voorkomen maken wij van Draaisma Betontechniek gebruik van speciale injectietechnieken in combinatie met gespecialiseerde mortels. Dit alles om de lekke kelder / kelder lekkage aan de binnenzijde waterdicht te maken.

Draaisma betontechniek is specialist op het gebied van kelderafdichting. Heeft u last van een lekke kelder, doorslaand vocht of drukkend grondwater. Wij kunnen u voorzien van een passende oplossing. Vraag nu een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Draaisma betontechniek uw specialist

Afdichten met bitumen of cementeuze afdichtingsmortels
Het afdichten aan de buitenzijde van de constructie realiseren wij door het aanbrengen van hoogwaardige dichtingsmaterialen op de constructie. Door onze ruime ervaring in het aanbrengen van bitumineuze dichtingspasta’s door heel Nederland kunnen wij hier altijd een passende oplossing voor u in vinden. De gekozen bitumen dichtingspasta’s zijn de hoogst gekwalificeerde die er op de markt verkrijgbaar zijn en hebben een zeer hoog vaste stofgehalte. Ook is het mogelijk om hoogwaardige cementeuze dichtingsmortels aan te brengen als bescherming. De bitumen dichtingspasta’s brengen we aan met spaan. De ondergrondse constructie bescherm je aan de buitenzijde tegen indringend vocht, de meeste effectieve en duurzaamste manier van afdichten. Met deze methodes kelderafdichting aanbrengen maken wij de kelders 100% waterdicht.

Onze Referenties

Bekijk hieronder onze referenties:


Groningen

Een aardbeving veroorzaakte schade aan de betonconstructie van een kelder. Draaisma betontechniek heeft dit snel hersteld en gekozen voor een duurzame oplossing met een flexibele kelderafdiching.

Door eerst de ondergrond goed schoon te maken kon Draaisma betontechniek rondom de lekke kelder te injecteren. Vervolgens is de kelder stofarm geschuurd met diamant en daarna een kim gemaakt met Kiwitz MRT 421. Hierna is de lekke kelder afgedicht met weber.tec Superflex D2 om vervolgens het net er in drukken. Op de tweede dag is er een tweede kelderafdichtings laag aangebracht waardoor een oplossing is gerealiseerd die weer jaren mee kan.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Draaisma Betontechniek?

Bel ons op: +31 (0)58 212 35 01