Vloercoating

Vloercoating

Vloercoating wordt vaak toegepast om beton te beschermen, maar ook voor verfraaiing, ondanks dat het beton een sterk materiaal is. Toch moet het beschermd worden tegen weersinvloeden. Want het vocht kan de betonconstructie aantasten, en dan ontstaan ​​er gevaarlijke situaties. Denk hierbij aan uitglijgevaar en betonrot aan een dragende constructie van een galerij of een balkon. Daarom is een goede beschermende coating belangrijk voor het beschermen van het beton. Wij verzorgen regelmatig coatingvloeren met anti slip voor balkons, galerijen, trappen, bergingen en garages. veel van onze opdrachtgevers zijn VvE'S (verenging van eigenaren) en particulieren uit Leeuwarden en Groningen.

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

 

Draaisma Betontechniek heeft ruime ervaring in het aanleggen van kunststofvloeren, coatingvloeren, gietvloeren voor balkons, galerijen en trappen. Wij hebben een passend advies en een oplossing voor u.

Verschillende coatings

Voor de verschillende toepassingen gebruiken we coatings die daarbij passen. Een open trap heeft bijvoorbeeld meer te verduren dan een trap in een trappenhuis. En ook een balkon vraagt weer om een heel andere antislip met het oog op de veiligheid en omdat het gemakkelijk schoon te houden moet zijn.

Elke antislip coating kan in verschillende kleuren worden aangebracht. Dat geldt zowel voor trappen als balkons.

Ons advies

Gebruik voor een balkon nooit een te donkere kleur. Die kunnen erg warm aanvoelen als de zon er op schijnt.

Werkwijze

• Vloer stofvrij schuren door middel van diamant schuren
• Beton reinigen met de hogedrukreiniger
• Goed laten drogen
• Voor het goed hechten van de coating primer aanbrengen
• Nadat de primer is uitgehard, brengen we de tussenlaag aan
• Instrooien met antislip
• Na de droogtijd aanbrengen laatste coatinglaag

 

Vloercoating Praxis Stiens

De Praxis in Stiens kwam met een vraag of wij wat aan de zeer slechte vloer konden doen.
Wij hebben advies gegeven dat alle oude lagen van de vloer af moeten.
We hebben gebruik gemaakt van een zware schuurmachine met speciale diamant verwijder segmenten om de egalisatie vloer en lijmresten  te verwijderen. Deze lijmlaag en egalinelaag waren op de gevlinderde vloer aangebracht en moesten worden verwijderd omdat deze niet voldoende hechting had, om daar een coatingvloer of gietvloer op aan te brengen.
Vandaar dat deze lagen er af moesten.Toen de desbetreffende lagen er af waren konden we de gevlinderde vloer schuren met speciale diamant schuur segmenten. Het schuren ging niet zo als het normaal gaat omdat de betonvloer uit verschillende hardheden bestond en niet vlak was om te schuren.
Toen hebben we besloten om de vloer te stralen met en speciale kogelstraal machine, om de gevlinderde laag te verwijderen, voor een goede basis voor de vloercoating.
De opdrachtgever heeft gekozen voor een tweedaags epoxy vloercoating systeem. De beschadigde delen hebben we gerepareerd, toen hebben we een extra dikke primer laag  (schraap laag) aangebracht  zodat de vloer weer strak werd. Naar dat deze was uitgehard hebben we een dikke coating laag aangebracht en met de prikroller doorgerold om hem beter te laten vloeien zodat de rolbanen verdwijnen.

Als optie kunnen er vlokken voor decoratie in gestrooid worden, er kan een aflaklaag op de vloer worden aangebracht, dan glimt de vloer minder en is beter beschermd.

Nu ziet de vloer er uit als nieuw en kan weer jaren mee.

We maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Draaisma Betontechniek?

Bel ons op: +31 (0)58 212 35 01